Nyströms Trafikskola

Bil (B körkort)

Hos oss kan du ta ditt körkort i en trygg miljö där hjälp alltid bara finns ett samtal bort. Om du tycker att det känns överväldigande så hjälper vi dig komma igång i en takt som passar just dig.

Ta körkort för bil

Hur börjar jag?

Det absolut första steget mot ditt körkort är att skaffa ett körkortstillstånd hos trafikverket. Detta är ett krav för att få påbörja en utbildning hos trafikskolor i Sverige. Om du också vill komma i rätt humör och känna att du är på gång, så rekommenderar vi att du även tittar på våra filmer för inre och yttre säkerhetskontroll. Dessa hittar du här på youtube:

Inre säkerhetskontroll
Yttre säkerhetskontroll

Vi rekommenderar handledarkursen

För att göra din utbildning så effektiv för dig som möjligt så är det bra om du övningskör hemma privat och inte bara på trafikskolan. För att få göra detta i Sverige så behöver både elev samt en vuxen gå en handledarutbildning. Vi startar nya handledarkurser löpande.

Obligatoriska moment

Riskettan och risktvåan är två obigatoriska moment som varje elev behöver gå. Dessa kallas nu för tiden även för Riskutbildning del 1 samt Riskutbildning del 2. 

Del ett hålls på trafikskolan och kan i princip räknas som en teoretisk lektion på några timmar, där du får lära dig om riskerna med att framföra ett motorfordon. Här avhandlas även saker som kan påverka tryggheten i trafiken, som trötthet, alkohol, droger med mera.

Riskutbildning del 2 hålls på halkbana och är även den obligatorisk för dig som ska ta körkort. Utbildningen är uppdelad i en teoretisk del såväl som en praktisk, där du får prova att köra bil på väldigt halt underlag.

Teori

Att studera teorin inför ett körkort kan kännas övermäktigt. För att göra det lätt för dig så erbjuder vi det absolut senaste teorimaterialet digitalt med tillgång till obegränsade övningsprov. Du kan med andra ord plugga teorin i en takt som passar dig, och dessutom testa dina kunskaper mot övningsprov tills du känner dig säker på att du kommer att klara det riktiga teoriprovet.

Körlektioner

Körlektionerna är troligtvis det viktigaste momenten i hela din utbildning. Här får du en hel del i form av körvana gratis om du dessutom har gått handledarkursen och övningskör hemma privat. Under våra körlektioner arbetar vi mot en kursplan som ser till att du lär dig alla moment som trafikverket förväntar sig att du ska kunna när du kör bil. Vi anpassar varje lektion efter just dina framsteg, tills du fått en komplett utbildning.

Teoriprov och körprov

Avslutningsvis ska du genomföra godkända prov hos Trafikverket; kunskapsprovet som är teoretiskt samt körprovet där inspektören bedömer att du är trafiksäker, förstår och tillämpar lagar och regler, att du kan manövrera bilen på rätt sätt samt att du kör sparsamt och miljövänligt.