Nyströms Trafikskola

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill boka en utbildning eller bara har lite frågor. Du hittar våra öppettider nedan, men självklart kan du även maila oss eller använda vårt kontaktformulär. Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kontorets öppettider

Måndag - Torsdag

07:30 - 16:30

Fredag

07:30 - 11:30

Måndag - Torsdag

07:00-17.00

Fredagar

07:00-12:30

Vanliga frågor och svar

Kostnaden för ett körkort varierar från person till person, ofta beroende på vilken körvana man har när utbildningen påbörjas och om man själv övningskör privat. Oavsett förkunskaper så hjälper vi dig och har flera olika upplägg för att anpassa utbildningen efter just dina önskemål. Vanligast är att våra elever påbörjar utbildningen och att vi efter en testlektion ser vilket behov av körträning som behövs och därefter lägger upp en plan. 

Vi rekommenderar att du som körkortstagare gör detta i god tid innan du önskar ditt körkort. Ju tidigare du skriver in dig och får tillgång till teorimaterialet och bra övningar ju mer hinner du förbereda dig inför teoriprovet och körningen. Förslagsvis så kommer du till oss 6 månader innan du vill ha ditt körkort så säkerställer vi att det blir ett bra och kostnadseffektivt upplägg.

Detta är individuellt och beror på förkunskaper och hur man vill lägga upp sin utbildning, men även på tillgängligheten hos Trafikverket för både teoriprov och körprov.

Vi jobbar med både intensivutbildningar på två veckor och med ett mer traditionellt upplägg där vi förlägger lektioner hos oss på trafikskolan parallellt med att eleven övningskör hemma. Oavsett så är det alltid bra att planera och för att ta körkort så snabbt som möjligt föreslår vi att du tar kontakt med oss så stämmer vi av dina förutsättningar och planerar in körningen i samband med lediga tider för de obligatoriska proven.

Ja, självklart kan man det. En del väljer att köra mycket själva men vår erfarenhet säger att det är klokt att ta någon lektion i början och även ta ett par lektioner under resans gång. Din handledare får gärna följa med på lektionerna för att se hur vi utbildar och så att ni kan fortsätta på egen hand med rätt förutsättningar för att klara körprovet och bli en säker trafikant.

För att övningsköra privat krävs att både elev och handledare går en handledarkurs eller introduktionsutbildning som det också kallas. Då får du all nödvändig information och tips för hur man själv kan träna på viktiga körmoment. Vi håller regelbundet trevliga och informativa handledarkurser där fika och utbildningsmaterial ingår.

Nej, både den som vill övningsköra och handledaren behöver gå kursen. Detta är ett krav från transportstyrelsen. Ni kan välja att gå kursen separat på olika håll och behöver inte delta på samma kurs tillsammans. Självklart blir det dock oftast smidigare att delta på samma kurstillfälle.

Nej, det är egentligen ingen skillnad. Under vintern behöver du visserligen köra saktare och mer kontrollerat på grund av sämre underlag och sikt, men detta gör att du kan framföra fordonet säkrare.

Innan du börjar studera mot ditt körkort så är en sak du behöver ha ordnat, och det är ett körkortstillstånd. Detta är något du kan ansöka om hos transportstyrelsen, och du hittar en länk här.

Riskettan, risktvåan, teoriprovet och körprovet är det som man generellt brukar räkna som obligatoriskt. Sedan finns en del mindre moment, som ett godkänt syntest för att få ett utfärdat körkortstillstånd. Att dokumenterat ha några körlektioner under bältet är dock bara till det positiva.

Kontaktformulär